Печена риба във винен сос

Печена риба във винен сос Лакомник

Бързо, вкусно и свежо предложение за обяд или вечеря

Печена риба във винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета бяла риба
зехтин
200 г чери домати
пресен босилек
200 мл бяло вино
200 мл зеленчуков бульон

сол

черен пипер

лимон

Начин на приготвянe

Филетата риба се посоляват от всички страни и се намазват добре със зехтин. Прехвърлят се в намазнена тавичка, отстрани се подреждат разполовените чери доматчета и резените лимон. Всичко се поръсва с нарязания босилек, осолява се на вкус. В тавата се наливат виното и бульонът и рибата се пъха във фурната за около 30 минути в предварително загрята на 180С фурна.

Още по темата
Още по темата
Риба с ориз
Оризът се сварява в подсолена вода и се оставя да се отцеди добре. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олиото. Прибавят се счуканият чесън, нарязаният...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц