Печена пъстърва с копър и лимон

Печена пъстърва с копър и лимон Лакомник
Печена пъстърва с копър и лимон
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г хлебни трохи

1 глава лук

2 с.л. ситно нарязан копър

2 ч.л. лимонова кора, рендосана на ситно

1 скилидка чесън, нарязана на ситно

60 мл зехтин

4 цели пъстърви

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. В тава поставете фолио. Смесете хлебните трохи с лука, копъра, чесъна, кората от лимон, 30 мл зехтин и разбъркайте, като подправите със сол и черен пипер. Напълнете с получената смес рибата, намажете пъстървата със зехтин, подправете със сол и ги сложете в тавата. Запечете рибата за около 20 минути, до готовност. Сервирайте върху зелена салата и украсете с лимони.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц