Печена палачинка с кайма

Печена палачинка с кайма Лакомник

Страхотна палачинка с месен пълнеж

Печена палачинка с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г сух бял хляб

1 ч.ч. прясно мляко

90 г масло

3 яйца

1 с.л. нарязан магданоз

2 с.л. галета

2 с.л. настърган кашкавал

200 г кайма

1 главичка лук

1 с.л. доматено пюре

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Хлябът се накисва в млякото без кората. 2/3 от маслото се разбива на крем и към него се прибавят един по един жълтъците. Добавят се накиснатият хляб, солта, магданозът и разбитите на твърд сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета малка тавичка  и се пече в силна фурна. Веднага след изваждането се поръсва с кашкавал. От останалото масло, лука, каймата, доматеното пюре, сол и черен пипер се прави плънка, която се задушава за 15 мин. и се изсипва върху половината от палачинката. Захлупва се с втората половина и се нарязва на порции.

Още по темата
Още по темата
Печена палачинка
Разбиват се яйцата, брашното, млякото и сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка (може и върху хартия за печене). Пече се в гореща фурна. Палачинката се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц