Печен лаврак с плънка

Печен лаврак с плънка Лакомник
Печен лаврак с плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 лаврак

5 зърна черен пипер

5 зърна червен пипер

сол

2 с.л. зехтин

1 домат

1 краставица

3 листа зелена салата

1/2 глава червен лук

2 стръка копър

Начин на приготвянe

Лавракът се почиства от опашката и главата, разполовява се и се поръсва със зърната пипер и сол. Готви се на тиган с малко зехтин, като се пържи от двете страни до готовност.

Сервира се със салата от нарязани зелена салата, краставица, домат и червен лук, овкусени със сол, зехтин и ситно нарязан копър. По желание могат да се добавят и черни обезкостени маслини.

Още по темата
Още по темата
Лаврак със сос Холандез и зеленчуци
https://www.youtube.com/watch?v=Rb1jXgcZeFA
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц