Печен език с картофи

Печен език с картофи Лакомник

Изключително, апетитино и впечатляващо предложение

Печен език с картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 телешки език

1 връзка корени за супа

1 връзка пресен лук

500 г картофи

60 г масло

1 с.л. доматено пюре

сол

червен пипер

черен пипер

магданоз

копър

Начин на приготвянe

Езикът се сварява в подсолена вода заедно с корените за супа. Изважда се, потапя се в студена вода и се обелва. Нарязва се на филии и се запържва в маслото заедно с нарязания лук и отцедените и нарязани на кубчета корени за супа. Сместа се посолява с червен и черен пипер, прибавя се доматеното пюре и малко от бульона. Всичко се изсипва в тавичка. Обелените картофи се нарязват на филии и се слагат в тавата. Ястието се пече около ½ час. Поднася се поръсено с копър и магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свински език с гъби
Свинските езици се слагат в тенджера с вода. Добавят се дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и се слага на котлона да заври. Когато заври, бульонът се отпенва с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц