Пене с три вида сирене на Светлана Василева

Пене с три вида сирене на Светлана Василева Лакомник
Пене с три вида сирене на Светлана Василева
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

370 г паста Пене
2 ч. л. зехтин
1/2 глава лук
1 с. л. чесън
650 г сос за паста
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. ч. бяло сирене
1/2 ч. ч. сирене Крема
1 1/2 ч. ч. сирене Моцарела
2 с. л. пресен магданоз     

Начин на приготвянe

Сварете пастата според указанията върху опаковката, в голямо количество вряща, подсолена вода. Отцедете я и я оставете настрана. Загрейте зехтина в дълбок тиган, на умерен огън. Добавете наситнените лук и чесън, и гответе, докато лукът омекне. Намалете силата на огъня и изсипете соса за паста. Разбъркайте с босилека, ригана, солта и черния пипер. Похлупете и гответе като разбърквате. В купа смесете натрошеното бяло сирене, сиренето „Крема“ и 1 ч. ч. накъсана моцарела. Свалете соса от огъня и го смесете със сварената паста. Прехвърлете половината количество паста в намазана с малко зехтин плоска тавичка от йенско стъкло.  Отгоре разпределете равномерно половината от сместа със сирената.  Добавете останалата паста и останалата смес със сирене. Поръсете с останалата моцарела. Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна (без да покривате тавата), докато сиренето се разтопи - около 18-20 минути. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц