Патладжани, пълнени със зеленчуци и сирене

Патладжани, пълнени със зеленчуци и сирене Лакомник
Патладжани, пълнени със зеленчуци и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г патладжани

2 кафени чашки олио

1 1/2 кафени чашки прясно мляко

150 г сирене

1 яйце

1 лимон

3 картофа

2-3 домата

1 глава лук

1/4 глава целина

1/2 връзка магданоз

4-5 скилидки чесън

сол на вкус.

Начин на приготвянe

Избират се еднакви по големина патладжани и се измиват. Отрязват им се капачета откъм дръжките и се издълбават с остър нож или чаена лъжичка. Посоляват се отвътре и се оставят половин час захлупени, за да се отдели горчивият сок, след което се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на филийки, морковите, целината и картофите, нарязани на дребни кубчета, и част от доматите на дребно. По желание към тях може да се прибави и издълбаната вътрешност от патладжаните. Сместа се разбърква и се пържи, докато остане на мазнина. Сваля се от огъня и се прибавя настърганото сирене, чесънът и магданозът, дребно нарязани, сол и се разбърква. Изпържените патладжани се пълнят с готовата смес и се нареждат в тавичка. Отгоре се покриват с останалите домати, нарязани на кръгчета, и се запичат в умерена фурна. Десетина минути преди края на печенето се заливат със заливка, приготвена от разбитото яйце и прясното мляко. Поднася се с резенче лимон.

Още по темата
Още по темата
Запечени патладжани с домати и кашкавал
Нарежете патладжаните на кръгчета, намажете със сол и оставете за 10 минути. Изцедете водата и ги наредете в намаслена тава. Върху всяко кръгче патладжан сложете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц