Патладжанени сарми

Патладжанени сарми Лакомник
Патладжанени сарми
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Николина Райкова, Нови Искър
Лакомник Необходими продукти

3 патладжана
1 яйце
3 зелени или червени чушки
150 г сирене
магданоз
копър
риган
сол
2 домата
3 скилидки чесън
150 г кашкавал

Начин на приготвянe

Патладжаните се запържват в олио, като преди това са нарязани на филийки и е отцедена горчивината им. Разбърква се яйцето, прибавят се сиренето, опечените и нарязани на кубчета чушки (ако се използват и зелени, и червени ще стане по-вкусно и цветно), магданозът, копърът, риганът и нарязаният на ситно чесън. Плънката се разбърква добре. Две парчета от патладжана се застъпват по дължина, така че да се получи дълга лента и върху тях на кръст по същия начин се слагат още две. Поставя се от плънката и след това се слага резен домат. Патладжаните се завиват, така че да се получи пакетче. Отгоре се слага кашкавалът. Патладжаните се поставят в тава и се пекат около 15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц