Патица с портокали

Патица с портокали Лакомник
Патица с портокали
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

100 г ситно нарязан бекон
100 мл олио
щипка настъргано индийско орехче
сол
черен пипер
1 патица
1/2 ч.ч. бяло вино
2 портокала
1 лимон
2 с.л. ракия
майорана

Начин на приготвянe

В голям съд се загрява олиото, слага се разфасованото патешко месо и се запържва от всички страни. Добавя се бялото вино и съдът се похлупва, докато виното се изпари. След това се добавят сокът от портокалите и лимона, корите, нарязани на едро, черният пипер, солта, щипка настъргано индийско орехче и 2 с.л. ракия. Ако е необходимо, се долива и малко вода, за да се покрие месото. Ястието се похлупва с капак и се задушава на слаб огън около 2 часа. 10 минути преди да се свали от огъня, се слага и 1 с.л. разтворено във вода натурално пшенично нишесте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц