Пастет от печени чушки и сирене

Пастет от печени чушки и сирене Лакомник
Пастет от печени чушки и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Петя Цанкова, Варна
Лакомник Необходими продукти

6 кг червени чушки

300 мл олио
1 кг краве сирене
1 глава чесън - стар
1 връзка магданоз - пресен
1 ч.л. черен пипер - млян
1 щипка смлян кимион

 

Начин на приготвянe

Измитите чушки се изчистват от дръжките и семенната част (изтърбушват се), изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо със ситна решетка. 

В тава се загрява олиото и се слага сместа да се позапържи до поемане на олиото и лекото є сгъстяване. Прибавя се с черния пипер и кимиона и се разбърква добре. Ако е необходимо, се посолява на вкус. Накрая се прибавя и ситно нарязаният магданоз.

Готовият пастет се разсипва в бурканчета и се варят 10 минути за капачка.

Още по темата
Още по темата
Пастет от авокадо и сьомга
Нарежете рибата на дребно и отделете кората и вътрешната костилка на авокадото. В подходящ съд ги смесете заедно с шерито, зехтина, обезкостените маслини, свареното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц