Паста с аспержи и лимон

Паста с аспержи и лимон Лакомник

Апетитно предложение за паста със свеж вкус

Паста с аспержи и лимон
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет паста

300 г сирене рикота 

400 г аспержи

200 г бекон

100 мл лимонов сок, пресен

200 г пармезан

магданоз

1 с.л. зехтин

2 ч.л. настъргани лимонови корички

сол

черен пипер




Начин на приготвянe

Сварете пастата според указанията. В малка купа смесете рикотата, лимоновия сок, пармезана, магданоза, зехтина, лимоновите корички, солта и черния пипер. Разбъркайте и отделете настрани. Малко преди да е готова пастата добавете към нея аспержите да се сварят за около 2 минути. След това отцедете. Сложете пастата с аспержите в голяма купа за сервиране. Към нея добавете сместа с рикотата и накъсания бекон. Разбъркайте добре всички съставки и сервирайте. Поръсете с пармезан.

Още по темата
Още по темата
Телешко с паста
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се оцеждат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц