Панирано пилешко филе с топено сирене Ементал и шунка

Панирано пилешко филе с топено сирене Ементал и шунка Лакомник
Панирано пилешко филе с топено сирене Ементал и шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Ирина Андреева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

3 парчета пилешко филе
3 резена шунка
6 топени сиренца за сандвичи ементал
2 яйца
галета
брашно
олио
сол
черен пипер

Начин на приготвянe

Разрежете филетата от едната страна и разгънете. Подправете със сол и черен пипер. Поставете във всяко едно по едно парче шунка в средата и по две парчета от сиренето. Затворете и прикрепете с клечки за зъби. Оваляйте в брашното, потопете в разбитите яйца и оваляйте в галетата. Изпържете от двете страни до златисто в горещо олио. Температурата на котлона не трябва да много силна, за да не изгорят филетата отвън и да останат сурови вътре. Сервира се разрязано на две по едно филе в порция със зелена салата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц