Панирана риба

Панирана риба Лакомник
Панирана риба
Време за приготвяне
Приготвяне
30
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 филета риба по избор

сол на вкус

черен пипер на вкус

За тестото:

бира или прясно мляко колкото е нужно

1/4 ч.л. бакпулвер

1 ч.ч. брашно

щипка сол

олио за пържене

Начин на приготвянe

Смесете продуктите за тестото, като трябва да се получи малко по-гъсто тесто от това за палачинки. Нарежете рибата на парчета, загрейте олиото и потопете всяка риба в тестото и изпържете в олиото. Може да ги изпържите и във фритюрник. Извадете върху салфетка да се изцедят и сервирайте със салата по избор.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба с моркови на пара
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се вари 5-7...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц