Паниран фазан

Паниран фазан Лакомник
Паниран фазан
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Свилен Гаврилов, Свищов
Лакомник Необходими продукти

1 фазан или 2, ако е по-малък
1 морков
черен пипер на зърна
дафинов лист
1 ч.ч. червено вино
3-4 скилидки чесън
олио
За панировката:
3 яйца
брашно
сол
галета
олио за пържене

Начин на приготвянe

Разрязваме фазана на порции и го сваряваме в тенджера под налягане за около 40 минути заедно с моркова, който сме нарязали на едро, черния пипер на зърна, скилидките чесън, дафиновия лист и малко сол. Прибавяме червеното вино и мазнината. След като фазанът е сварен, го изваждаме и го оставяме настрани да поизстине. Разбиваме си яйцата, в отделна чиния слагаме брашно и в друга - галета. Вземаме парчета фазан и потапяме първо в яйце, като се стремим цялото парче да е в яйце, после в брашно. След това пак топим в яйце и накрая овалваме в галета. Пържим в добре сгорещена мазнина. Накрая украсяваме с резенчета лимон. Това е, надявам се рецептата да ви хареса и да я изпробвате!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц