Панерли с бекон

Панерли с бекон Лакомник

Бърза, топла и вкусна закуска

Панерли с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

3 домата

300 г прясно сирене

200 г бекон

200 г настърган кашкавал

4 с.л. олио

5 г суха мая

1 щипка сол

Начин на приготвянe

Пресяваме брашното и прибавяме към него маята и солта. Доливаме половината олио и 2 и 1/3 ч.ч. вода. Омесваме тесотото около 10 мин, след което го разделяме на парчета, всяко от които по 200 г. Слагаме ги в голям съд, покриваме ги с мокра кърпа и ги оставяме да втасат на стайна температура. Оформяме парчетата тесто с овална форма. Слагаме в тях настърганите домати и няколко филийки сирене, а в средата – резените бекон и кашкавала. Завиваме краищата на пенерлите така, че да се затворят. Подреждаме ги в тава и ги печем във фурна, загрята на 200º, докато се зачервят. Преди да сервираме готовите панерли, ги намазваме с останалото олио. 

Още по темата
Още по темата
Слънчева питка с чубрица и шарена сол
В малка купичка слагаме леко затопленото краве мляко, 1 кубче мая и 1 к.л. захар. Разбъркваме до разтваряне на маята и слагаме 2-3 с.л. брашно да се получи рядка...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц