Оризови рулца със зеленчуци на пара

Оризови рулца със зеленчуци на пара Лакомник

Екзотично предложение за лека вечеря, предястие или закуска

Оризови рулца със зеленчуци на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За рулцата:

12 оризови листа

12 листа пресен босилек или магданоз

12 по-едри скариди или тофу мариновано с чесън и подправки в зехтин

2 стръка пресен лук, нарязан на ситно

1 морков, нарязан на тънки пръчици

50 г оризово или стъклено фиде

1 с.л. соев сос

За соса:

2/3 ч.ч. захар

1 ч.ч. оризов оцет

1/2 ч.л. сол

3 скилидки чесън, нарязани на ситно

2 люти червени чушки, нарязани на много ситно

1 зелена люта чушка, нарязана на ситно

1 с.л. нарязан на ситно кориандър или магданоз

Начин на приготвянe

Оризовото или стъкленото фиде се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се добре. Оризовите кори се слагат между две мокри кърпи за около минута, за да омекнат.

Приготвя се сосът, като захарта и оцетът се слагат на средно силен огън за заврат. Прибавя се солта, разбърква се и се вари 6-7 минути, докато леко се посгъсти. Прибавят се чесънът, лютите чушки и кориандърът. Охлажда се.

В средата на всяка кора се слагат по едно листо от босилека, по една скарида, по малко пресен лук, морков и от готовото фиде. Леко се поръсва всичко с малко соев сос. Корите се сгъват на рулца и се слагат на един ред в бамбукова кошница или в съд за варене на пара за 4-5 минути. Сервират се веднага със соса.

Още по темата
Още по темата
Патладжанени рулца с чесън
Измийте и нарежете патладжаните на дълги и тънки филии. Намажете ги със сол и ги оставете да престоят 15 минути, след което изцедете образувалия се сок. Нарежете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц