Орехово руло с шоколад

Орехово руло с шоколад Лакомник

Изкусителен домашен десерт

Орехово руло с шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г брашно

10 яйца

150 г орехи, смлени

200 г масло

200 г шоколад, готварски

300 г пудра захар


Начин на приготвянe

Захарта се разделя на две равни части. Едната част се смесва с 6 жълтъка, предварително отделени от белтъците. След като сместа стане пухкава се добавят брашното и орехите. Накрая се прибавят и белтъците, които междувременно сте разбили на сняг. След като смесите продуктите разбъркайте с лъжица, за да не спаднат белтъците. Подгответе правоъгълна тавичка за печене, намазнете я и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в умерена фурна, докато тестото добие приятен загар и е готово. Извадете тестото от фурната и оставете да се охлади. 

За крема:

Оставете маслото на стайна температура да се размекне. След това го смесете с другата половина от пудрата захар с помощта на миксер. Разделете останалите жълтъци от белтъците. Добавете жълтъците към сместа с маслото. Начупете шоколада, разтопете го на водна баня и прибавете и него. Разбийте белтъците на сняг и добавете и тях. Разбъркайте с лъжица, докато сместа добие кремообразна текстура.

Когато рулото е напълно изстинало, намажете тестото с крема от вътрешната му страна и след това внимателно навийте на руло. Декорирайте по желание.

Още по темата
Още по темата
Руло със стафиди
В млякото се разтварят 1 с.л. захар, солта и маята. Посипва се с 1/2 от пресятото брашно, разбърква се и сместа се оставя покрита с кърпа за 1 час. След това се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц