Огретен с патладжани

Огретен с патладжани Лакомник

Леко и икономично предложение в делничните дни

Огретен с патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг патладжани

2 домата

2 яйца

200 г кашкавал

брашно

магданоз

копър

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Почистете патладжаните, обелете ги и ги нарежете. Изпържете ги в сгорещена мазнина, след което ги прехвърлете в подходяща тавичка. Към тях прибавете нарязаните домати, настъргания кашкавал, скълцания магданоз, сол и разбъркайте. При прекалено гъста смес може да разредите с малко прясно мляко. Запечете леко в умерена фурна и залейте с Бешамелов сос, приготвен от запърженото в мазнина брашно, разредено с прясното мляко при непрекъснато бъркане и посолено на вкус.

Още по темата
Още по темата
Огретен от гъби
Нарязаният лук се задушава в част от маслото. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване. Слагат се оризът, нарязаните домати, копър, сол и черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц