Огретен с колбас

Огретен с колбас Лакомник

Икономична вечеря за цялото семейство

Огретен с колбас
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

3 ч.ч. мляко

1 с.л. прясна мащерка, наситнена (може и суха)

2 ч.л. сол

1/8  ч.л. черен пипер

1 ч.л. зехтин

1 кг картофи, обелени и нарязани на сърповидни резени

600 г суров суджук или наденица, нарязана на кръгчета

300 г кашкавал, настърган

1/4 ч.ч. пармезан, настърган

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Намаслете тава за печене. Разбийте яйцата с млякото, мащерката, солта и пипера. В тавата наредете пласт картофи. Наредете пласт колбаси и поръсете с половината от двата вида сирене. Сипете отгоре една трета от яйчната смес. Повторете пластовете като завършите с яйчна смес. Печете около 1 като проверявате готовността. Ако е необходимо покрийте с фолио за печене. Картофите трябва да са готови, така че проверете с вилица. Сервирайте топло или на стайна температура.

Още по темата
Още по темата
Огретен със спанак
Загрейте млякото. Добавете го към натрошения хляб. Разбийте яйцата и добавете спанака, нарязан на ситно. Смесете яйчната смес с хляба. Подправете на вкус. Печете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц