Овчарска питка

Овчарска питка Лакомник
Овчарска питка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Дафинка Илиева
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
2 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл вода
1 кубче мая за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно
За плънката:
3 с.л. кисело мляко
300 г сирене
1 пакетче краве масло
За заливката:
1 яйце
5 с.л. прясно мляко

Начин на приготвянe

Разбиват се двете яйца и към тях се прибавят млякото и водата, в която е разтворена маята, солта и захарта. Прибавя се брашно, докато се получи меко тесто. Готовото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва обилно с кравето масло. Върху маслото се маже сместа, приготвена от смесването на натрошеното сирене с киселото мляко. Завива се на руло, което се нарязва на тънки парчета с дебелина около 2 см.

Парчетата се подреждат в намазана с олио тава и се изчаква да втасат. Заливат се със заливка, приготвена от разбитото яйце, смесено с 5 с.л. прясно мляко. Пече се на 200-220 градуса до златисто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц