Облечени яйца

Облечени яйца Лакомник
Облечени яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Тодорка Гаврилова, Свищов
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма - смес
9 яйца
250 г галета
чубрица
черен пипер
сол
олио за пържене

Начин на приготвянe

Сваряваме 8 яйца (трябва да са твърдо сварени). Обелваме ги и ги оставяме настрани. Приготвяме си каймата, като чукваме в нея едно сурово яйце, добавяме чубрица, черен пипер и сол (може да добавите и подправки според вашите предпочитания). След като каймата е добре омесена, я разделяме на 8 топчета. Разстиламе топчетата по дланта на ръката и във всяко топче слагаме по едно от сварените яйца. Хубаво "обличаме" яйцата в кайма, така че да няма непокрито място. Овалваме в галета готовите "облечени" яйца и ги пържим в загрятата мазнина.

Да ви е вкусно!!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц