Нервозни кюфтета

Нервозни кюфтета Лакомник

Бързо и пикантно хапване за всеки ден

Нервозни кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг кайма

4 яйца

2 филийка бял хляб

2 глава кромид лук

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. млян черен пипер

2-3 сушени люти чушки

1 с.л. мляна чубрица

магданоз

олио за пържене

1 к.ч. оцет

сол

Начин на приготвянe

Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти пиперки, мленият черен пипер, червеният пипер, лукът, настърган на ситно ренде във вид на кашица, и сол на вкус. Прибавя се 1/2 кафена чашка вода. Сместа се омесва добре, докато започне да се отделя лесно от съда, в който се меси. Оставя се да престои в хладилник около 2 часа. От нея се оформят средни по големина кюфтета, които се разплескват в кръгла форма, като ръцете периодично се намазват с оцет, за да не залепва каймата по тях. Пържат се в обилна мазнина. Не се овалват предварително в брашно. Обръщането им става по-често с метална или дървена лопатка, докато се зачервят равномерно от двете страни. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пържоли на фурна с люти чушки
Пържолите се почистват от гръбначната кост и се начукват с дървено чукче. Поставят се в подходящ съд и върху тях се слагат лукът, лютите чушки, натрошени на малки...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц