„Негърче”

„Негърче” Лакомник
„Негърче”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Нела Христова, Габрово
Лакомник Необходими продукти

3 с.л. натурално какао
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. брашно
За сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
За глазурата:
400 г заквасена сметана

Начин на приготвянe

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте заедно с олиото, брашното и какаото до еднородна смес. Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава (28 см диаметър) и се пече в умерено загрята фурна до готовност. Направете захарния сироп, като кипнете за 2-3 минути водата и захарта. Оставете сиропът да изстине и сиропирайте сладкиша. Намажете “Негърчето” с разбитата заквасена сметана и по желание украсете с малко настъргана лимонова кора.

(В сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия.)

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц