Мусака от шунка

Мусака от шунка Лакомник
Мусака от шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Маруся Тонкова
Лакомник Необходими продукти

300 г шунка

100-150 г сланина

6 картофа

2 моркова

1 глава лук

4 филии сух бял хляб

4 яйца

4 с.л. настърган кашкавал

30 г масло

сол

черен пипер

ким

горчица

Начин на приготвянe

Ситно нарязаните лук и моркови се задушават с нарязаната на кубчета сланина, прибавят се шунката и сварените картофи нарязани на кубчета и сместа се задушава още няколко минути. Подправя се със сол, черен пипер, ким, горчица и се изсипва в намазана с част от маслото тавичка, което дъно е покрито с хлебните филии, поръсени с ½ ч.ч. бульон и останалото масло. Ястието се пече в силна фурна 10 мин. Изважда се и се залива с разбитите яйца и се допича. Мусаката се поднася поръсена с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц