Мусака от карфиол

Мусака от карфиол Лакомник
Мусака от карфиол
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг карфиол

2/3 ч.ч. масло

3 глави лук

1/2 ч.ч. ориз

5 домата

3 яйца

3 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

50 г кашкавал

магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Карфиолът се почиства и се накъсва на цветчета. Залива се с кипяща подсолена вода и се вари 10 минути. Отцежда се и се нарязва на ситно. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в половината масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност. Сваля се от огъня и се смесва с половината от доматите, нарязани на ситно, магданоз, сол и черен пипер. Прибавя се карфиолът. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и отгоре се покрива с останалите домати, нарязани на филии. Едно от яйцата се разбива с половината от млякото и се излива върху ястието. Пече се в загрята фурна 15 минути. Междувременно се прави светла запръжка от останалото масло и брашното, разрежда се с втората половина от млякото и малко от отварата на карфиола, посолява се и се смесва с разбитите яйца. Мусаката се залива с получената паста, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяването.

Още по темата
Още по темата
Варена мусака с картофи
Картофите се обелват и нарязват на дълги и тънки резенчета като за пържене. Слагат се в тенджера, посоляват се и се заливат с олиото. Разбъркват се и се слагат на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц