Многозърнести гофрети

Многозърнести гофрети Лакомник
Многозърнести гофрети
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. ленено семе

4 с.л. пълнозърнесто брашно

4 с.л. брашно от елда

4 с.л. бяло брашно

2 ч.л. кафява захар

2 ч.л. бакпулвер

1 яйце, с отделени жълтък и белтък

225 мл суроватка

2 белтъка

сол на вкус

За сиропа:

175 мл ябълков сок

2 ябълки

1 ч.л. ванилия

125 г малини

Начин на приготвянe

3а да приготвите сиропа, излейте ябълковия сок в тиган, поставен на силен огън, изчакайте да заври и варете 1 минута. Добавете ябълките и ги оставете да поврят на слаб огън 4 минути или докато омекнат, но без да се разпаднат. Отстранете тигана от котлона, за да изстине на стайна температура. Добавете ванилията и малините и разбъркайте. Смелете лененото семе на едро в ръчна или електрическа мелничка. Сипете го в голяма купа и добавете трите типа брашно, кафявата захар, бакпулвера и сол на вкус. Разбъркайте добре. В малка купа смесете жълтъка и суроватката, а в друга, по-голяма, разбийте трите белтъка, докато се втвърдят. Направете „кладенче" в средата на сухите съставки, излейте в него сместа с жълтъка и разбъркайте, като внимателно добавите и белтъците. Загрейте уред за приготвяне на гофрети с незалепващо покритие и го намажете с малко зехтин. Сипете тестото с лъжица, като го разпределите равномерно. Затворете уреда и печете 2 минути или докато вафлите станат златистокафяви и хрупкави. Сервирайте гофретите топли с ябълково-малинов сироп.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц