Миш-маш на фурна

Миш-маш на фурна Лакомник

Различно и вкусно предложение за миш-маш

Миш-маш на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 глави лук

2 глави чесън

1,5 кг чушки

1 кг домати

400 г сирене

250 г кашкавал

5 яйца

олио

2 с.л. брашно

1/2 връзка магданоз

сол

черен пипер

2-3 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Обелват се и се нарязват на филийки скилидките чесън. Запържва се до златисто в олиото. Добавят се чушките и лука, нарязани на парченца. Оставят се да се задушат докато омекнат. Нарязват се на по-едри парчета обелените домати. Прецеждат се нарязаните домати през гевгир. В тава се слагат зеленчуковата смес и доматите. Разбърква се и се пече на умерена температура на най-долната скара на фурната, докато соса се поизпари и зеленчуците омекнат. Добавя се сиренето, нарязано на кубчета и се запича за още 15 минути. Подправя се сместа с черен пипер и сол. Разбиват се яйцата с брашното и се добавят към сместа в тавата. Разбърква се и се поръсва с настърган кашкавал, магданоз и сух чесън. Връща се обратно във фурната на най- горната скара, да се запече кашкавала. Поднася се поръсено с магданоз и нарязани на ситно пера от зелен лук.

Още по темата
Още по темата
Пълнени картофи с миш – маш
Лукът и печените чушки се нарязват на дребно, сиренето – на кубчета. Олиото се загрява в дълбок съд, сипва се лукът и се запържва. Добавят се чушките, разбърква...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц