Милинки

Милинки Лакомник
Милинки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Медиха Ходжова, с. Чепинци
Лакомник Необходими продукти

около 800-900 г брашно
1 яйце
1 пакетче мая
1 в.ч. хладко прясно мляко
1 в.ч. кисело мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар

За плънката:
сирене
разтопено
масло

Заливка:
2 яйца
2 с.л. брашно
бучка масло
около 50 г натрошено сирене
щипка сол
50 г прясно мляко

Начин на приготвянe

Измесва се тесто и се точи на дебела кора. Ръси се обилно със сирене и напръсква с масло. Навива се и се нарязва на парчета (колкото е височината на тавата). Нареждат се на разстояние с нарязаното нагоре. Оставя се да втаса. Маже се със заливката и се пече. Изважда се от фурната и се завива с кърпа, докато изстине.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц