Миди с червено вино и чили

Миди с червено вино и чили Лакомник
Миди с червено вино и чили
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 с.л. зехтин

2 мариновани червени чушки

40 г колбас по избор

1 стрък чили

300 мл червено вино

300 мл доматено пюре

сол на вкус

1, 500 кг миди

 

Начин на приготвянe

В дълбок тиган загрейте зехтин и запържете лука и чесъна за няколко секунди, покрийте с капак и задушете докато омекнат. Махнете капака, прибавете чушките, ситно нарязания колбас и запържете на силен огън за 1-2 минути. Прибавете виното и намалете температурата, докато част от виното се изпари. Добавете доматеното пюре, 150 мл вода и оставете на котлона за 10 минути. Подправете със сол на вкус. Прибавете към соса мидите и оставете за още 5-7 минути на огъня, докато се разтворят леко и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц