Месно руло с маслини

Месно руло с маслини Лакомник

Пълнени филенца с ароматни подправки за обяд

Месно руло с маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

6 шницела

150 г зелени маслини

50 г масло

6 резенчета сланина

1 глава лук

½ ч.ч. бяло вино

сол

чесън

черен пипер

За плънката:

2 филии хляб

6 с.л. прясно мляко

150 г гъби

2 скилидки чесън

сол

магданоз

черен пипер

Начин на приготвянe

Хлябът се натрошава и се залива с млякото. Гъбите се нарязват на ситно и се смесват с натрошения и смачкан хляб, магданоз, сол и черен пипер. Шницелите се начукват и във всеки от тях се слага от плънката. Сгъват се на 4 и се заобикалят с тънки ивички сланина. Завързват се добре и се пържат в маслото заедно с нарязания лук. Прибавят се виното и водата, чесън, сол и черен пипер. Ястието се вари на слаб огън 30 мин и се прибавят маслините. Оставя се да ври още 10 мин.

Още по темата
Още по темата
Свинско филе в медно-горчичен сос
Начукайте месото с чукче. Смесете месото с горчицата, оцета, меда, соевия сос, водата, магзаноза и чесъна и затворете в найлонов плик. Разбъркайте и сложете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц