Месен хляб

Месен хляб Лакомник
Месен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

900 г кайма

1,5 ч.ч. трохи хляб

250 мл прясно мляко

2 глави лук

1 яйце

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

За соса:

1/2 ч.ч. кетчуп

3 с.л. захар

2 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. оцет

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука и го запържете в загретия зехтин. Накиснете трохите в млякото, прибавете каймата смесена с яйцето и подправете на вкус. Замесете добре каймата и я оформете в предварително намаслена тава, като я оформите по желание. Запечете за час и 30 минути при 200 градуса или до готовност. Пригответе соса, като смесите необходимите продукти и залейте с него получения месен хляб.

Още по темата
Още по темата
Хляб от зеленчуци със сирене
Бланширайте и прецедете граха. Брашното смесете с бакпулвера. Яйцата разбийте и добавете млякото, вегетата, брашното, зехтинът, нарязаните орехи и натрошеното сирене....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц