Мариновано телешко върху ризото

Мариновано телешко върху ризото Лакомник

Изненадайте семейството с този интересен специалитет

Мариновано телешко върху ризото
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешки шол

250 г ориз

1 консерва царевица

1 глава червен лук

200 мл червено вино

щипка сух розмарин (риган, мащерка)

1 глава зрял лук

1 зелена чушка

50 мл бяло вино

сол

мазнина за готвене

Начин на приготвянe

Телешкото месо се нарязва на медальони и се подрежда в тавичка за печене. Отгоре върху всяко парче месо се слага червения лук на филийки, залива се с червено вино и се поръсва със сухата подправка. Добре е месото да преседи с маринатата 24ч (или поне два часа преди готвене). Маринованото месо се поръсва със сол. Полива се с 50 мл олио и 300 мл вода. Покрива се с алуминиево домакинско фолио. Пече се на умерена фурна 40 минути.  През това време се подготвя ризото. Слага се дълбок тиган на загрят котлон и се налива 50 мл мазнина. Добавя се сол, след което последователно се слагат продуктите:ориз, царевица, лук нарязан на ситно, зелена чушка и бялото вино. Долива се водата и се добавя 1 скилидка чесън за дообогатяване на вкуса. Оставя се на кротък огън да покъкри. След като месото и ризото са готови, може да се пристъпи към сервиране. В плоски чини се слага дебел слой ризото. Върху зеленчуковото канапе се подреждат късчета ароматно телешко месо.

Още по темата
Още по темата
Телешко жиго
Месото се шпикова с парченца сланина, моркови и целина. Натрива се с черен пипер и се пържи в олиото. Щом се зачерви отвсякъде, осолява се и се прибавят ситно нарязани...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц