Мариновано свинско филенце

Мариновано свинско филенце Лакомник
Мариновано свинско филенце
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Катя Василева, Ямбол
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско филе
1 к.ч. оцет
2 дафинови листа
6 зърна черен пипер
4 зърна бахар
1 глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
6 с.л. олио

Начин на приготвянe

Филето трябва да престои в марината 12 часа. Тя се приготвя от 1 л вода, оцет, дафинов лист, черен пипер, бахар, лук, моркови, чесън, сол и се вари 15-20 минути. Оставя се да изстине. След като е стояло в маринатата, месото се слага в тавичка, прибавят се зеленчуците от маринатата, залива се с мазнина и се пече.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц