Мариновани пържоли на фурна

Мариновани пържоли на фурна Лакомник

Крехки и сочни пържолки, които се топят в устата

Мариновани пържоли на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински пържоли

400 мл доматен сок 

чубрица

черен пипер

бахар

дафинов лист

индийско орехче

100 мл червено вино

Начин на приготвянe

Месото се начуква и се поставя в по-дълбока тавичка. От доматите, подправките и виното се прави марина, която се вари около 5-6 минути. Като изстине, се залива месото и престоява минимум 12 часа. След това на умерена фурна се пече около час, като от време на време месото се обръща. Сервират се сухи или с гарнитура според сезона.

Още по темата
Още по темата
Панирани пилешки пържоли с пармезан
В широка купа смесете зехтина и стрития чесън. В друга купа комбинирайте сухите съставки. Потопете пържолите най-напред в зехтина, а след това го оваляйте добре в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц