Маринована бяла риба

Маринована бяла риба Лакомник

Супер вкусно и икономично предложение за обяд или вечеря

Маринована бяла риба
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг филе бяла риба

100 мл бял винен оцет

100 мл бяло вино

1 ч. л. млян кимион

6-7 скилидки чесън

1 ч. л. млян риган

1 ч. л. сладък червен пипер

1 ч. л. сол

олио

брашно Грахам и галета (1:1)

Начин на приготвянe

Филето риба се нарязва на парчета. Чесънът, солта и подправките се счукват в купа. Добавят се оцетът, виното и се разбърква. Рибата се поставя в купа с капак и се залива с маринатата. Оставя се за 1 нощ в хладилник.Преди пърженето рибата се отцежда от маринатата. Смесват се брашното и галетата. Рибата се овалва в брашнената смес. В дълбок тиган се сгорещява мазнината и рибата се пържи на порции до златист цвят. Сервира се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба на фурна
Рибата се почиства, измива и реже на котлети. От главата може да се приготви супа. Брашното се смесва със солта. Рибните котлети се овалват в брашно. Пържат се до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц