Лучена супа

Лучена супа Лакомник

Питателен обяд по оригинална френска рецепта

Лучена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г лук

80 г масло

2 скилидки чесън

30 г брашно

150 мл бяло вино

1 ч.л. сол

150 г сирене Грюер

1200 мл пилешки бульон

100 г хляб

кашкавал за поръсване 

Начин на приготвянe

Нарежете лука на тънки колелца. Разтопете маслото в тенджерата, прибавете лука и задушете на умерен огън за около 20-25 минути. Прибавете пасирания чесън, брашното и разбъркайте добре, докато прибавяте и виното. Гответе още 5 минути и залейте с бульона, оставете да кипне, добавете настърганото сирене, подправете на вкус и оставете докато се разтопи. Разлейте супата в порционните чинии, сложете във всяка препечена филия хляб, поръсена с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Супа от грах с телешко
Добре измитото телешко рагу, грахът, фидето се слагат във вряща подсолена вода и се варят, докато грахът омекне. От маслото и брашното се прави светла запръжка,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц