Лучена мусака

Лучена мусака Лакомник

Вкусна идея за вегетарианско ястие

Лучена мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг лук

1/2 ч.ч. олио

500 г домати от консерва

1/2 ч.ч. ориз

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. брашно

100 г кашкавал

сол

магданоз

черен пипер

 

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на филии и се задушава в половината олио. Прибавя се ориза и след малко и половината от доматите. Осолява се и се задушава, докато остане на мазнина. Изсипва се в тавичка, прибавя се магданоза, черния пипер и половината от кашкавала. Отгоре се слагат останалите домати и мусаката се пече 10-15 минути на силна фурна. В останалото олио се запържва брашното, разрежда се с млякото и се прибавят разбитите яйца и останалия кашкавал. С тази смес се залива мусаката и се пече до зачервяване.

Още по темата
Още по темата
Френска лучена супа с чедар
Разтопете маслото и прибавете лука и чесъна. Гответе докато почервенеят като бъркате от време навреме. Добавете брашното и гответе още няколко минути. Добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц