Лимонов чийзкейк с бисквитен блат (стъпка по стъпка)

Лимонов чийзкейк с бисквитен блат (стъпка по стъпка) Лакомник
Лимонов чийзкейк с бисквитен блат (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г маслени бисквити

90 г разтопено масло

750 г крем сирене

1 ч.ч. захар + 1 с.л.

1/4 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия

3 яйца и 1 жълтък

500 мл сметана

сок и кората на 1 лимон

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Натрошете бисквитите, добавете маслото и 1 с.л. захар. Разбъркайте добре и сложете на равен блат в намаслена форма за кекс. Запечете на умерена фурна, загрята на 180 градуса, за около 10 минути и оставете да се охлади.

 

Стъпка 2

Разбийте крем сиренето, захарта, брашното и ванилията до еднородна смес. Прибавете едно по едно яйцата и жълтъка и продължете да разбивате. Добавете 300 мл от сметаната и половината от лимоновия сок. Залейте блата и запечете за още 10 минути при 120 градуса. Извадете кейка, покрийте и оставете да престои за 2 часа. Смесете останалата сметана, с лимонов сок и корите, намажете върху чийзкейка и оставете за една нощ в хладилник преди сервиране.

Още по темата
Още по темата
Кайсиев чийзкейк с бадеми
Загрейте фурната до 170 градуса. Смесете смлените бисквити, канелата и захарта и разбъркайте добре. Прибавете разтопенето масло и бъркайте докато стане еднородна смес....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц