Лимонов пай

Лимонов пай Лакомник
Лимонов пай
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Елза Стоянова, Видин
Лакомник Необходими продукти

За блата:
150 г мек маргарин
1/2 ч.ч. захар
1/2 бакпулвер
1 жълтък
около 250 г брашно
(трябва да се получи средно меко тесто)
1-2 ванилии
За лимоновия крем:
2 лимона
125 г масло
1 1/2 ч.ч. захар
3 яйца 

Начин на приготвянe

Замесете тесто от изброените продукти и го сложете във фризера за 10 мин. През това време разбийте яйцата за крема със захарта, добавете настърганата кора от двата лимона и сока от тях. Разстелете тестото във форма за торта върху хартия за печене, като задигнете и нагоре по стените около 2 см. Набодете с вилица тук-там и го сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Извадете и върху него внимателно излейте лимоновата смес. Печете 30 мин. Като изстине, поръсете със пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц