Лесен тутманик със сирене и кашкавал

Лесен тутманик със сирене и кашкавал Лакомник

Неустоимо вкусна закуска

Лесен тутманик със сирене и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

3 яйца

1 ч. ч. кисело мляко

1 ч. ч. натрошено сирене

1 ч. ч. рендосан кашкавал

1/2 ч. ч. олио

1 ч. л. сода бикарбонат

масло за намазване

Начин на приготвянe

В купа смесваме киселото мляко и содата. В голяма купа разбиваме яйцата, добавяме олиото, кисело мляко със содата и брашното. Разбъркваме хубаво. Добавяме сиренето и рендосания кашкавал и объркваме хубаво.Намазваме с олио малка тавичка, набрашняваме я. Изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути или до готовност.  Готовият тутманик намазваме тутманика с масло.

Още по темата
Още по темата
Тутманик с маслини и сиренце
Яйцата се разбиват с половината лимонада. Маята се разтваря в другата половина, след което се прибавя към яйцата. Добавят се солта, захарта, олиото, натрошеното сирене...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц