Лазаня с кайма и сос бешамел

Лазаня с кайма и сос бешамел Лакомник

Класическа рецепта за вкусна семейна вечеря

Лазаня с кайма и сос бешамел
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кори за лазаня

500 г кайма

3 домата

черен пипер

сол

олио

4-5 скилидки чесън

кашкавал

Сос бешамел:

3 с.л. брашно

3 с.л. масло

500 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Каймата се задушава с малко вода сол, черен пипер и след това се пържи, да стане на зрънца. Към нея се прибавят смляните домати и чесън. Приготвя се бешамеловия сос, като се запържва брашното в разтопеното масло. Налива се студеното прясно мляко и вари докато се сгъсти. В правоъгълна тава на дъното се слага малко мазнина и част от соса. Подреждат се ред кори, заливат се с част от каймата и соса, настърган кашкавал и пак кори, сос, кайма, кашuавал, до изчерпване на продуктите, като се завършва с кори. Лазанята се залива с останалия сос и най-отгоре с кашкавал. Пече се до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц