Лаврак с цитруси

Лаврак с цитруси Лакомник

Невероятно лесна и много вкусна рецепта за лаврак

Лаврак с цитруси
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 лаврака

1лимон

1 портокал

1/2 глава резене

20 г каперси

връзка магданоз

150 орехи

зехтин

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Магданоза, каперсите, орехите и настърганите кори на лимона и портокала се смилат в блендер. Сипват се малко зехтин и отново се смила. Рибите се овкусяват отвън и отвътре със сол и черен пипер, пълнят се със смляната смес и се оставят да се мариноват 45 минути на стайна температура. Лимонът и портокалът се нарязват на шайби, които се завързват за рибите. Заливат се с останалия зехтин и се пекат 10–15 минути на грил програма. Сервирайте със салата по желение.

Още по темата
Още по темата
Печен лаврак с плънка
Лавракът се почиства от опашката и главата, разполовява се и се поръсва със зърната пипер и сол. Готви се на тиган с малко зехтин, като се пържи от двете страни до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц