Кюфтета по чирпански с телешка кайма на Иво Аръков

Кюфтета по чирпански с телешка кайма на Иво Аръков Лакомник
Кюфтета по чирпански с телешка кайма на Иво Аръков
Автор:Лакомник

Иво Аръков имаше дълга връзка с Мика Стоичкова, но двамата се разделиха, а тя замина за Щатите. Иво и преди това е готвил, най-малкото защото има мексикански ресторант и обожава този вид кухня. Дълго време обаче може да приготвя само типичните за тази страна ястия, но не и българска кухня. "Вече съм цар и на мусаката", горд е Аръков.

Необходими продукти:

500 г смляно телешко месо

2 глави лук

1 кг картофи

3-4 домата

1 връзка магданоз

1-2 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

 масло

черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.

Още по темата
Още по темата
Арабски питки с риба тон на Калин Врачански
Актьорът Калин Врачански изобщо не е претенциозен на тема храна. Той е свикнал да се храна набързо между репетициите. Като повечето мъже няма нищо против да похапва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц