Кюфтета по датски

Кюфтета по датски Лакомник
Кюфтета по датски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г свинско филе

1 малка глава лук

2 ч.ч. мляко

черен пипер на вкус

2 с.л. брашно или галета

1 яйце

сол на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Смелете свинското месо на кайма. Почистете, измийте и нарежете лука на ситно или го пасирайте. Разбийте яйцето и добавете солта и пипера. Омесете каймата с галетата и добавете лука и сместа с яйцето. Смесете добре. Загрейте олиото на средно силен огън. Когато е достатъчно горещо оформете в дланта малки кюфтенца. Изпържете ги едно по едно. Изсипете част от мазнината и после добавете млякото в тигана. Загрейте и върнете кюфтенцата. Оставете млякото да поизври и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц