Кюфтета от херинга

Кюфтета от херинга Лакомник

Малко по-различни кюфтенца, но изключително вкусни

Кюфтета от херинга
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг херинга

1 филия бял хляб

1 глава лук

4-5 скилидки чесън

1 с.л. паста от сардели

1 яйце

1 с.л. каперси

сол

черен пипер

галета

олио

Начин на приготвянe

Изчистените и обезкостени херинги се смилат заедно с лука и чесъна. Омесват се с накиснатия и отцеден хляб, пастата от сардели, яйцето, ситно нарязаните каперси, сол и черен пипер. Оформят се малки кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в олиото от двете страни. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Маринована херинга с лук
Накиснете херингата в мляко за ½ час (ще бъде по-малко солена и по-крехка). Нарежете лука на кубчета или парчета. Отцедете херингата и я нарежете на парчета с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц