Кюфтета от ориз и извара

Кюфтета от ориз и извара Лакомник

Класическо и елегантно предястие за вашите гости

Кюфтета от ориз и извара
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

1 ч.ч. извара

1 яйце

1 ч.л. сол

щипка индийско орехче

1 ч.л. сух магданоз

1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвянe

Оризът се накисва за едно денонощие във вода. На следващият ден се отцежда. Слага се в метална касерола. Наливат се 2- 3 ч.ч. вода. Вари се под капак, 90 минути. Оризът трябва да се развари добре. След готовност се излива остатъчната вода от варенето. Добавя се изварата, яйцето, 1 ч.л. сол, индийско орехче и магданоз. Оризовата кайма се омесва. Оставя се да се овкуси за 20 минути. От нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина. Оризовите кюфтета се редят в плато.

Още по темата
Още по темата
Кюфтета от херинга
Изчистените и обезкостени херинги се смилат заедно с лука и чесъна. Омесват се с накиснатия и отцеден хляб, пастата от сардели, яйцето, ситно нарязаните каперси, сол и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц