Кюфтенца в тестени чашки

Кюфтенца в тестени чашки Лакомник

Идея за вкусна вечеря

Кюфтенца в тестени чашки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 1/4 ч.ч брашно

1 белтък

1 ч.ч прясно мляко

около 1/2 ч.ч вода

щипка сол

За кюфтенцата:

300 г кайма

1 глава лук (средно голяма)

3 с.л. галета

1 с.л. уорчестер сос (може да се ползва и соев сос но вкуса е различен)

1 яйце

сол

черен пипер

магданоз

чубрица

малко олио

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 220 С. Подмажете формичките за мъфини с олио. Нарежете лука на ситно . Поставете в купа каймата нарязания лук, галетата, яйцето, соса и подправките и омесете добре. От получената смес направете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути. През това време пригответе тестото. В подходящ съд поставете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта и млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте вода докато получите еднородно, не гъсто тесто. Тестото трябва да бъде с консистенцията на палачинково тесто. Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца. Не е необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са залепнали отдолу. Ако това се е случило - отлепете ги. Внимателно налейте от тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да бъде обиколено от кръгче тесто. Не покривайте целите кюфтенца с тестото. Около 1/3 от височината им трябва да остане над нивото му. Върнете във фурната и печете още 25-30 минути до зачервяване. Сервирайте горещи, със зеленчуци според сезона.

Още по темата
Още по темата
Кюфтенца с гъби и тиквички
Сваряваме и обелваме картофите. Тиквичките белим и настъргваме на едро ренде. Измиваме гъбите и ги режем на ситно. Запържваме гъбите в тиган с малко сол и черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц