Курбан от овнешко месо

Курбан от овнешко месо Лакомник
Курбан от овнешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг средно залоено овнешко месо

10-15 зърна черен пипер

млян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парчета по 25-30 г, които се заливат със студена вода и се варят. До момента на завирането пяната трябва да се отсранява постоянно, за да стане бульонът бистър. Поставя се черният пипер на зърна. Вари се продължително време на среден огън. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Когато месото полуомекне, се посолява на вкус, след което се доварява. Бульонът трябва да стане толкова гъст, че да може да се яде с вилица, на която са поставени хапки хляб. Поднася се горещ, поръсен със ситно смлян черен пипер. Не се подправя с оцет.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц