Крем супа от тиква

Крем супа от тиква Лакомник

Питателен и полезен обяд за цялото семейство

Крем супа от тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 мл прясно мляко
50 мл сметана
400 мл вода
1 кг тиква - обелена, изчистена и нарязана на парчета
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. джинджифил - пресен, настърган
3 листа салвия
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвянe

Слагат се парчетата тиква във водата и се вари до омекване. В тиган се загрява зехтинът и в него се задушава до омекване нарязаният на ситно лук. Малко преди да се свали от котлона, се добавя смачканият чесън и се задушава още 1-2 минути, докато се усети ароматът му. След това се пасират лукът, чесънът, тиквата, настърганият джинджифил и салвията. Връща се сместа на котлона, като се добавят млякото, сметаната, солта и черният пипер. Оставя се да заври и се сваля от котлона. Сервира се топла, но не гореща, с малко кротони или сухарчета. (По желание - и с малко течна готварска сметана.)

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц