Крамбъл с орехи и шоколад

Крамбъл с орехи и шоколад Лакомник

Вкусен и лесен десерт за всеки ден

Крамбъл с орехи и шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 круши

2 с. л. кленов сироп или мед

120 мл бяло вино

50 г брашно

50 г овесени ядки

50 г кафява захар

1/2 ч. л. мляна канела

50 г студено краве масло

100 г орехови ядки

50 г филирани бадеми

100 г шоколад

Начин на приготвянe

Фурната се загрява на 180 С. Огнеупорна тава се намаслява. Крушите се измиват, обелват и почистват от семките, след което се нарязват на тънки филийки. Разпределят се равномерно в подготвената тава. Поливат се отгоре с виното и кленовия сироп. Крушите се пекат 10 минути.

В това време в купа се смесват брашното, овесените ядки, захарта, канелата и нарязаното на дребни кубчета масло. С пръсти всичко се стрива до образуване на трохи. Прибавят се накълцаните орехови ядки и филираните бадеми. Отделно шоколадът се накълцва на дребни парченца. Крушите се поръсват с шоколад, след това с приготвените маслени трохи с ядките. Крамбълът се връща във фурната и се пече 15-20 минути до златист цвят. Поднася се топъл с разбита сметана, кисело мляко или сладолед.

Още по темата
Още по темата
Бананов крамбъл
Фурната загрява на 180 С. Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета. Разпределят се в 2 леко намаслени, огнеупорни шоли с обем 250 мл. В малка купа се смесват...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц